Wie zijn wij?

De buurtvereniging “Op de Hoogte” bestaat uit vrijwilligers die zich inzetten voor de wijk. We stellen ons hieronder graag aan u voor:

Ik ben Lydia Schuurbiers- de Bever. Ik woon samen met mijn man, Eelke en onze twee dochters, Mila en Evi, al enkele jaren in de Contreie en ben ook al enige tijd betrokken bij de buurtvereniging. Sinds de zomer van 2020 ben ik secretaris van Op de Hoogte en deze rol vervul ik met veel plezier. Binnen de buurtvereniging houd ik me daarnaast voornamelijk bezig met het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk en het organiseren van onze verschillende activiteiten. Op deze manier probeer ik onze wijk nóg fijner te maken dan deze al is. Dat doe ik niet alleen voor mezelf, maar voornamelijk voor onze kinderen, zodat zij hier op een zo fijn mogelijke manier kunnen opgroeien. Ik hoor graag leuke tips en ideeën vanuit de wijk, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen! Hopelijk tot ziens in De Contreie!

Ik ben Ilona Luijten-Christ. Sinds 2015 woon ik met heel erg veel plezier in de wijk de Contreie. Ik geniet ervan dat dit een opgroeiende wijk is met veel mogelijkheden voor de kinderen! We hebben veel speeltuinen en natuur waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen ontwikkelen. Ik woon hier samen met mijn man Remco, mijn dochter Elin en zoon Levi. Je kunt ons regelmatig zien skeeleren, skelteren, wandelen enzovoort. Sinds de zomer van 2020 heb ik me bij het bestuur van de buurtvereniging geschaard als “manusje van alles”, ik houd me bezig met eigenlijk alles in de wijk… te denken valt aan leefbaarheid, activiteiten, verkeer en veiligheid. We proberen met zoveel mogelijk externe contacten (gemeente, andere buurtverenigingen) goed contact te onderhouden en daarnaast u natuurlijk zo goed mogelijk te informeren, immers samen moeten we de wijk toch tot een succes maken! Mochten jullie vragen, ideeën en tips hebben, aarzel dan niet om ons laagdrempelig te benaderen!

Mijn naam is Antoon Roks, 58 jaar jong en sinds 1989 woonachtig in Oosterhout. Ik woon nu bijna 4 jaar, samen met mijn vrouw en 2 zonen, met veel plezier, in de wijk de Contreie. Ik zet me al ruim 3.5 jaar in voor onze buurtvereniging, vooral als helpende hand. Binnen het bestuur vervul ik de functie van penningmeester. Ik ben ook vrijwilliger bij het Parkfeest, Abrahammendag en IJsbaan op de markt. In het dagelijks leven ben ik vestigingsmanager bij Schadenet van Mossel in Tilburg.

Ik ben Ilonka Hooijmaijers en samen met mijn man en zoontje woon ik sinds 5 jaar in de Contreie.

Toen wij hier net woonden ontstond het idee om een buurtvereniging op te gaan zetten, meer met het idee om leuke activiteiten op te gaan zetten.

Na een gesprek met de gemeente en 2 andere enthousiaste buurtbewoners was buurtpreventie de Contreie geboren. Wij werden een officiële stichting. Al snel kwamen we erachter dat een buurtpreventieteam niet alleen maar staat voor leuke dingen. Ook de verkeerssnelheid in de wijk kwam ter sprake. Steeds meer mensen weten ons te vinden mbt allerlei dingen die in de wijk spelen, te denken aan hondenpoep overlast, containers die te lang of te vroeg aan de weg staan. Door nauw contact met de gemeente, handhaving en de wijkagent kunnen wij hier goed op anticiperen. Wij zijn echter geen instantie die alles op kan lossen. Waar wij naar streven is de buurtbewoners door te verwijzen naar de juiste contactpersonen.

Na wisseling van een paar bestuursleden zijn wij sinds augustus 2020 overgegaan op een nieuwe naam, te weten “op de Hoogte” buurtvereniging de Contreie. Met een frisse blik gaan wij een nieuwe toekomst tegemoet.

Als voorzitter van deze club ben ik ontzettend trots op wat wij de afgelopen jaren bereikt hebben. Echter wij kunnen dit allemaal niet alleen. Samen maken wij de wijk.